Centre Pare Claret Girona

NOTÍCIES

Totes les novetats del Centre Pare Claret les trobareu aquí. Feu clic damunt de cada notícia per ampliar la informació.
Stacks Image 561
Bioètica i cristianisme, a càrrec de Margarita Bofarull
El proper diumenge 21 d'octubre el Centre Pare Claret Girona inicia un nou cicle de conferències amb una xerrada sobre temes de bioètica i els cristianisme.
Dins el cicle de conferències que organitza enguany el Centre Pare Claret Girona, la primera de les xerrades tractarà sobre les qüestions de l'ètica de la vida com l'eutanàsia en el context cristià, i serà impartida per la religiosa del Sagrat cor de Jesús, Margarita Bofarull, que ha estat escollida recentment membre ordinari de l'Acadèmia Pontifícia de la Vida pel Vaticà.

El Centre Pare Claret Girona organitza un nou cicle de conferències després de l'èxit que va tenir l'anterior edició, que tot i desenvolupar-se durant la pandèmia, va despertar molt d'interès en la comunitat gironina. Enguany es recupera una de les xerrades que es va haver de suspendre per les restriccions i se'n sumen tres més.

Margarita Bofarull va néixer a Barcelona. És religiosa del Sagrat Cor de Jesús. Llicenciada en Medicina i Cirurgia i en teologia, especialitat Moral, per la Facultat de Teologia de Catalunya el 1994. Té el postgrau en Medicina Tropical per la Universitat de Barcelona, va ser vicepresidenta de CONFER (Conferència Espanyola de religiosos), professora de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat Centroamericana José Simón Canyes (UCA) del Salvador. És presidenta de l'Institut Borja de Bioètica-URL. Des del mes de setembre de 2018 és la delegada de Fe i Cultura de l'Arquebisbat de Barcelona.
Stacks Image 569

17 d'octubre de 2021

Stacks Image 520
Han mort el P. Josep Codina CMF i el Germà Josep Jo
El passat dissabte dia 15 d'agost, van morir a Barcelona, el Pare Josep Codina, i el Germà Josep Jo a l'edat de 87 i 89 anys.
El passat dia 15 d'agost, festa de l'assumpció de Maria, els nostres estimats amics Josep Codina i Josep Jo, han traspassat. El P. Josep Codina havia sigut superior de comunitat de Girona i el germà Josep Jo va estar molts anys a la comunitat, ambdós estaven a la comunitat assistencial de Barcelona.

La missa funeral fou el dimarts dia 17 a la parròquia del P. Claret de Barcelona. Preguem per ells.
Stacks Image 532

15 de agost de 2021

Stacks Image 472
Mor el P. Xavier Maria Piquer.
El passat dissabte dia 13, a l'edat de 80 anys, afectat per la COVID.
El dissabte dia 13 de febrer de 2021, a la tarda, a la UCI de l’hospital on es trobava ingressat afectat per la Covid-19, morí el P. XAVIER MARIA PIQUER PEIRIS CMF, de la Comunitat claretiana de Valls.

Volem expressar manifestament una paraula de gratitud, en les circumstancies viscudes, a la seva comunitat de Valls, i fer-la extensiva i de tot cor, al personal i equip mèdic que l’ha tractat, per l’acompanyament personal i professional brindat.

Us agrairem que el tingueu present en la vostra pregària i les celebracions que pugueu fer en comunitats o grups, donant gràcies pel que ha estat la seva vida missionera.
Preguem pel P. XAVIER MARIA PIQUER PEIRIS, CMF, que reposi en la pau del Senyor i l’esguard de Maria. En aquests moments unim-nos en la pregaria, entre nosaltres i amb la seva comunitat i família, i en l’agraïment de la vida del nostre bon germà.
Stacks Image 489

15 de febrer de 2021

Stacks Image 394
La postal de Nadal del Claret, Inspirada de l'obra de Fita.
La postal guanyadora del concurs és obra d'Agnès Sitjà, inspirada en l'obra de Domènec Fita.
Enguany el Centre Pare Claret de Girona ha organitzat un concurs de postals de Nadal. Hi ha participat gent de totes les edats. La postal guanyadora ha estat dissenyada per Agnès Sitjà, inspirada en l'obra de Domènec Fita que presideix l'església del Cor de Maria de Girona. Després de la Missa del Gall es va regalar a tots els assistents una còpia de la postal guanyadora, juntament amb el llibre Paraula i Vida.

En paraules de l’Agnès Sitjà, a la postal hi surt el bust de la Marededéu que hi ha a l'altar. Feta amb línies molt simples perquè s'acosti més a l'estil general de l’església. A darrere de la Marededéu hi ha un vitrall que combina diferents tons de blau. Aprofitant dues formes es permet la referència nadalenca. La frase en llatí pretén lligar la idea d'espiritualitat claretiana amb la de la persistència de l'obra d'en Fita (les lletres vermelles formen la frase Fita est: Fita hi és).

El Centre Pare Claret de Girona vol agrair la col·laboració de tots els participants i per això ha exposat les obres presentades a l'Església.
Agnès Sitjà, amb la postal guanyadora

30 de desembre de 2020

Stacks Image 433
El Projecte Pentecosta al Catalunya Religió.
Centre Pare Claret a Girona: “Moltes persones s’apropen a l’església per viure el silenci”
(Catalunya Religió) Cercar construir comunitat. Aquest és l’objectiu final que tenen el grup de laics que dinamitzen des de fa un temps el Centre Pare Claret a Girona. Ho fan oferint espais de silenci, formació, catequesi, promovent la solidaritat o animant l’Eucaristia. Sota el nom de projecte Pentecosta, i treballant quatre eixos, volen “obrir portes i finestres a diferents maneres de viure la fe comunitàriament”.

Laura Masferrer, membre de l’equip dinamitzador del Centre Pare Claret de Girona, explica que moguts per la curiositat per conèixer noves realitats d’església, diferents membres de l’equip han tingut l’oportunitat de participar en trobades de diverses comunitats cristianes d’arreu. Són trobades, reconeix, on es prioritza “viure l’experiència personal amb Déu i on han vist els fruits”.

Han conegut la comunitat de Les Benaurances, la comunitat Chemin Neuf, la comunitat Croix Glorieuse, o la trobada internacional organitzada per la comunitat ecumènica de Taizé al Líban. “Va ser allà on ens vam adonar de la dura realitat de ser cristià en certs països d’Orient Mitjà com Iraq, però on mantenen la joia i la convicció de ser creients”. Escenaris, afirma, que contrasten “amb la nostra actitud de lamentació i crítica amb el fet religiós catòlic”.

A partir d’aquestes experiències es van animar a forjar un projecte, a crear comunitat, a dinamitzar allò que ja coneixien, l’església del Cor de Maria, sota el paraigües dels claretians a Girona. Un dels seus puntals és el treball a partir del silenci. “Vam començar fa uns anys a oferir silenci en la quotidianitat els dimecres, després de l’Eucaristia, i també la jornada del silenci, un cop al mes”. Una pràctica, la del silenci, que els ha permés conèixer moltes persones noves. “A través del silenci hem conegut moltes persones que s’han apropat al temple, el silenci és un espai que facilita tot això”.

Van presentar el projecte a la comunitat claretiana, a Girona, i al provincial. “Ens van rebre bé i ens van motivar a continuar”. Durant la Pentecosta del maig passat van veure clar que havien de crear comunitat a través d’un projecte articular amb quatre eixos com a fil conductor. Així, el projecte Pentecosta compta amb l’eix de l’animació eucarística, l’eix de la formació, l’eix de la solidaritat, i l’eix de l’espiritualitat.

“Conscients que pel Pare Claret l’Eucaristia és un dels pilars fonamentals volem tenir especialment cura perquè la gent la pugui viure profundament a través de la música pregada”, explica Masferrer. Eixamplant els horitzons de l’Església local i per tal d’oferir noves perspectives, s’han proposat crear vincles amb persones reconegudes a fi d’aprofundir en un coneixement sòlid de la fe a través de tres xerrades anuals.

Pel que fa a l’eix de la solidaritat, i seguint l’estela de tants missioners claretians, continuen promovent activitats de sensibilització missionera com el sopar de la fam i la parada de roses per sant Jordi, així com proposar nous apadrinaments d’infants al Brasil a través de l’ONG Enllaç Solidari. I per treballar l’eix de l’espiritualitat, i per tal de promoure una fe més vivencial, proposen jornades de silenci en la natura i vetlles de pregària on la gent pugui fer experiència de Déu. “És essencial poder redescobrir espais de trobada amb l’Absolut”.

I tot aquest projecte compta amb un canal de difusió de whatsapp, un mailing, i un perfil a Instagram. “No podem quedar-nos frenats per l’onada de relativisme que com un tsunami vol arrasar conviccions profundes, cal reconnectar amb l’alegria de l’Evangeli, permetre que entri a les nostres celebracions, perquè el missatge de Jesús és vida, és llum i alegria”.

7 de desembre de 2020

Stacks Image 357
Els joves, cridats a mantenir encesa la flama del pare Claret.
En la cloenda de les celebracions del 150è aniversari de la mort de Sant Antoni Maria Claret, a Vic.
(Font; Claretians) Celebració a Vic amb un rerefons un fons d’oportunitat i de crida a renovar la missió. La creativitat, la constància i la fe de Sant Antoni Maria Claret perduren 150 anys després del seu exili i mort a Fontfreda. La commemoració d’aquest aniversari ha culminat amb una eucaristia al temple-sepulcre de Vic. Des d’aquí, el superior general dels missioners claretians, Mathew Vattamattam, ha demanat que “l’esperit del Senyor evoqui respostes creatives als desafiaments del nostre temps”.

En acabar l’eucaristia solemne, Vattamattam s’ha fixat en l’espelma encesa del pare Claret. Un símbol que els ha acompanyat aquests dies de celebració. I ha demanat que no s’amagui la seva llum: “La llum del pare Claret s’ha de compartir amb la nova generació d’alegres deixebles de Crist”.

El superior de la congregació ha lliurat l’espelma amb el rostre imprès del pare fundador a dues joves vinculades al Centre Claret de Girona, Laura Masferrer i Estel Puntí. “M’alegra molt lliurar aquesta espelma encesa a joves claretians perquè de manera creativa propaguin la seva flama per on vulgui que vagin i s’esforcin, per tots els mitjans possibles, a encendre a tothom amb l’amor de Déu”, ha dit.

+info:

25 d'octubre de 2020

Stacks Image 308
Campanya de Solidaritat Post- Covid 19
La província Claretiana de Sant Pau engega una campanya conjunta per canalitzar tota la Solidaritat
El prefecte d’apostolat Raymundo Adormeo ha fet arribar una carta als claretians de la província de Sant Pau anunciant l’inici d’una Campanya de Solidaritat Post-COVID-19. La campanya té per objectiu “oferir una acció conjunta i coordinada a nivell de la Província, tenint en compte i en coordinació amb les altres iniciatives solidàries que hi pugui haver tant a nivell local com regional”, explica Adormeo. La recaptació de donatius i ajudes, s’inicia aquest mes de setembre i s’allargarà fins el setembre de 2021.

La iniciativa recull les paraules del pare general, Mathew Vattamattam, en relació a la crisi per la pandèmia: “Només l’acció col·lectiva ha donat bons resultats. El futur de la humanitat depèn de la cooperació, la col·laboració i l’esforç de tots per a créixer junts com una sola família humana”.

Per això, des del govern de la provincia de Sant Pau s’encoratja a donar una resposta coordinada: “Entre tots i l’esforç comú de tota la Província, seguirem sentint-nos tocats, moguts i commoguts per les necessitats dels nostres germans i germanes especialment en aquest moment de pandèmia”.
Stacks Image 314

18 de setembre de 2020

Stacks Image 168
Presentem el nou curs 2020-2021
Us presentem les principals activitats que tenim pensades per aquest curs 2020-21.
Us presentem les activitats d'aquest curs al Centre Pare Claret de Girona, hi trobareu xerrades, pregàries, curos, tallers, concursos… podeu descarregar-vos el tríptic informatiu aquí:
Per a més informació podeu contactar amb nosaltres aquí
Stacks Image 185

15 de setembre de 2020

Stacks Image 264
Mor el claretià Antoni Andrés Soler, C.M.F
El pare Antoni Andrés, de la comunitat de Girona ha mort el passat 27 de març l'edat de 84 anys
Aquest divendres 27 de març de 2020, a les 00:30, ha mort a la comunitat Assistencial dels Missioners Claretians de Catalunya el pare Antoni Andrés Soler, C.M.F., membre de la comunitat Cúria-Assistencial, a Barcelona, a l’edat de 84 anys. El pare Antoni va saber entendre el ministeri com un servei senzill, humil, sense pretensions, que no es busca a si mateix, sinó que busca servir els altres. + info

27 de març de 2020

Stacks Image 252
La resposta claretiana al COVID19
Missatge del superior general dels Claretians, Mathew Vattamattam
Us fem arribat el missatge que el Pare Superior de la congregació ha fet arribar a tots els feligresos per afrontar aquests dies de pandèmia. +info

23 de març de 2020

Stacks Image 138
Ja tenim Web!
Benvinguts i benvingudes al Web del Centre Pare Claret de Girona
El Centre Pare Claret de Girona estrena web, un nou canal per fer arribar la fe, L'evangeli, la figura de Jesús i totes les nostres activitats fins a tots vosaltres. Us hi esperem!

15 de setembre de 2020